5 augusti 2020
19:00

Referat: Munkedals IF - Herrestads AIF

En poäng i Munkedal.......

Andra matchen i div 3 damer stod på schemat igår. Munkedals IF borta på deras hemmaplan, fina Munkedals IP. Fin matta, dock väldigt blöt efter allt regn under dagen. Våra motståndare har inlett bra och vann sin första match med 4-1 mot Orust FC.

Första halvlek:
Vi startar matchen relativt piggt och spelar med bra fart på bollen. Men MIF är aggressiva och vill gärna återerövra bollen när de tappar den, så ganska jämnt bollinnehav i starten. Vi skapar en hel del chanser framåt, främst via vår vänsterkant där Noord får stora ytor när vi får till våra spelvändningar. Men även också på Hibells högerkant. Våra forwards Ella och Lina är också ett ständigt hot mot MIF-försvaret. I minut 20 sliter sig Noord loss och får öppen yta mot mål, skjuter med sin vänsterfot men målvakten styr ut bollen mot bortre där Lina är påpasslig och kan stöta in 0-1, tror vi……. Dömer först mål men ändrar sig efter att ass domare vinkat för offside. Tveksam offside i våra lite färgade ögon då Lina ser ut att ligga på rätt sida i skottögonblicket. Tungt, men bara att köra vidare. I minuten efter får MIF en hörna från vänster. När en av deras spelare löper in i fart signalerar hon för att hon blir dragen i armen i straffområdet, domaren blåser straff. Även denna tveksam, tycker vi…. Men straff är dömt och 1-0 är ett faktum efter en säkert placerad straff av MIFs Matilda Ahlbom i Annas vänstra hörn. Lite tungt där och då…… Men vi fortsätter att skapa farliga chanser framåt. Vinner mycket boll på centralt mittfält där Sanna och Persson krigar och matar fram bollar till forwards och yttermittfältare. I den 44:e minuten vinner Lina boll och får ett halvt friläge, krigar sig precis framför försvararen i straffområdet, men blir dragen i armen/tröjan. Återigen pekar domaren på straffpunkten. Noord tar hand om denna och placerar in 1-1. Skönt att äntligen få utdelning på alla våra chanser. 1-1 i paus.

I denna pausvila pratar vi en del om att få till spelvändningar mot vår vänsterkant där vi har mycket yta. Samt att vi bara ska fortsätta med vårt spel som skapar chanser.

Andra halvlek:
Bra start av oss igen. I 48:e vinner Lina boll på offensiv planhalva och hittar Noord som kommer löpande från vänster. Perfekt slagen frispelning av Lina…. Noord kommer in framför mittbacken och placerar in 1-2. Vi gör sedan några byten. Jenny ut som fått lite känningar i sitt knä (med ett halvt korsband), Sandra in bredvid Tindra i mittförsvaret. Hibell ut och ersätts av Gustafsson. Samt Jonna ut och Letti in. Munkedal får sedan en farlig frispark lite utanför 16-metaren men Anna tippar fint ut bollen. 1-2 står sig fram till minut 68 då MIF kan kvittera på ett fint anfall. Målskytt nr 11 Jessica Aronsson. Våra spelare fortsätter tro på det och har bra spel. Några halvchanser skapas. Ytterligare två byten görs. Lollo ut, ner med Noord ett steg. In med Dahlin. Även Ella blir utbytt då hon krigat och löpt otroligt mycket denna kvällen. Ersätts av Rojas. I slutskedet av matchen har MIF en träff i ribban som sin farligaste chans. 2-2 står sig matchen ut.

Summerar vi matchen så gör vi en bra match där vi skapar mycket chanser och pressar MIF. Känns självklart tufft att inte få med oss 3 poäng denna match. Försvarsmässigt släpper vi inte till mycket, framåt är vi kreativa och skapar chanser. Många som förtjänar plus i kanten denna match, men litet extra plus till Noord som är pigg och är oerhört jobbig att möta en mot en denna kväll. Samt till Persson/Sanna på centralt mittfält som vinner mycket boll och styr spelet fint på innermitt. Även Jonna gör en mycket bra match från sin högerbacksposition

Tufft schema denna vecka, redan på lördag är det match igen då Stenungssund kommer på besök.